U srijedu, 19. prosinca 2018. u prostorijama D.D. Merhamet Sisak održana je godišnja svečanost i dodjela zahvalnica institucijama i pojedincima koji su pomogli realizaciju ciljeva Merhameta u 2018. godini.

U uvodnom obraćanju predsjednik D.D.Merhameta Sisak Šaban Kadrić predstavio je rad posebno Pučke kuhinje Merhameta kroz koju se dnevno podijeli 60 toplih obroka redovnim korisnicima. To je jedina narodna ili pučka kuhinja Merhameta u Hrvatskoj.

Predsjednik Kadrić je posebne riječi zahvale za funkcioniranje rada Pučke kuhinje izrazio  prema Gradu Sisku koji plaća sve režijske troškove za prostorije D.D.Merhameta kao i obezbjeđivanje plaće za jednu kuharicu, a potom se zahvalio Mešihatu IZ-e u Hrvatskoj na čelu sa muftijom dr.Azizom Hasanovićem na neizmjernoj podršci u obezbjeđivanju kurbanskog mesa bez čije pomoći Pučka kuhinja ne bi mogla funkcionirati.

Podršku radu Merhameta pruža i Medžlis IZ-e Sisak, istakao je Kadrić, osvrnuvši se na donaciju u namirnicama u tekućoj 2018. godini.

Među dobitnicima Zahvalnice D.D.Merhameta za 2018. godinu pored spomenutih je i Grad Petrinja, Gradsko društvo Crvenog križa Sisak, D.D.Merhamet Bos.Dubica,te pojedinci prof.Agan Velić te volonteri Ilija Grahovac i Dubravko Rastovac,Nijaz Pehlić, Ćehi Keranović i Sejad Sedić. 

Prigodno obraćanje ispred Grada Siska uputio je zamjenik gradonačelnice Ivica Rendulić, ispred gradonačelnika Petrinje, pročelnica za financije Ivana Kordić, predsjednik D.D.Merhameta Bos.Dubica Jasmin Spahić.

U svojstvu izaslanika muftije dr.Hasanovića, prigodno se obratio glavni imam MIZ Sisak Alem ef. Crnkić koji je prenio selame muftije i njegovu podršku aktivnostima Merhameta posebno kroz rad i djelovanje Pučke kuhinje.

Navodeći hadis “Najbolji među vama su oni koji najviše koriste ljudima”, Alem ef. je misiju Merhameta povezao sa ovim hadisom apostrofirajući da je naša zajedniča misija olakšati tegobu i nevolju svakome čovjeku, a posebno u obezbjeđivanju najosnovnijih uvjeta za život poput hrane, odjeće i drugih potreba.

Šaban Kadrić je glavnom imamu uručio Zahvalnicu Merhameta Sisak Mešihatu IZ-e u Hrvatskoj za potporu i podršku u 2018. godinu, a Zahvalnicu Medžlisu Sisak primio je Fuad ef. Karaga koji je inače jedan od osnivača Merhameta iz 90-tih godina.