U petak, 17. noći Ramazana odnosno 07. travnja 2023. nakon džematskog iftara održana je svečanost dodjele naziva kongresnoj dvorani Islamskog kulturnog centra u Sisku po državi Kuvajt.

Naime, država Kuvajt je na čelu sa emirom prilikom početka gradnje džamije i Islamskog kulturnog centra u Sisku bila prva koja nas je bratski ohrabrila svojom donacijom novčanih sredstava od 500.000 dolara te je uvijek bila prisutna s velikim delegacijama na svečanostima postavljanja kamena temeljca i otvaranja našeg islamskog kulturnog centra.

-Ovo je odraz naše ljudske zahvalnosti prema bratskom i prijateljskom narodu države Kuvajt na čelu sa emirom države Kuvajt te smo željeli da u najodabranijem mubarek mjesecu u godini, mubarek Ramazanu i u 17. noći Ramazana kada obilježavamo noć Bedr, simbolično dodjelimo naziv kongresnoj dvorani Islamskog kulturnog centra Sisak po državi Kuvajt.

U ovoj dvorani će se promicati i pozivati na dobro i okupljat ćemo se oko istinskih vrijednosti za dobro čovječanstva, istakao je u svojoj poruci prilikom dodjele naziva kongresnoj dvorani glavni imam
MIZ Sisak Alem-ef. Crnkić.
-Bratski i prijateljski narod države Kuvajt na čelu sa emirom je u najvažnijem trenutku kada smo bili
na početku i kada je bilo najteže početi graditi džamiju u Sisku, stao uz nas sa podrškom
respektabilnog novčanog iznosa zbog čega je važno primjeniti hadis Allahovog poslanika „Tko nije
zahvalan ljudima, nije zahvalan ni Allahu, dž.š.˝, zato smo mi zahvalni i činimo dovu za hajr, bereket i
prosperitet naroda i države Kuvajt, istakao je u svojoj poruci Khaled Yassin, direktor Ureda za
suradnju s arapskim i islamskim svijetom te glavni tajnik za međunarodno natjecanje učača Kur’ana,
proučivši dovu u kongresnoj dvorani za hajr i prosperitet države Kuvajt.