U nedjelju, 19. siječnja 2020. delegacija sa zastupnicima turskog parlamenta posjetila je MIZ Sisak sa željom da posjeti gradilište IKC Sisak kao trenutno najvažnijeg projekta Islamske zajednice u Hrvatskoj.

U društvu zastupnika turskog parlamenta bili su predstavnici veleposlanstva R Turske u Hrvatskoj kao i g.Hašim Koč, direktor TIKE u Hrvatskoj.

Visoku delegaciju primili su čelnici MIZ Sisak, glavni imam i predsjednik MIZ Sisak u društvu nekoliko džematlija koji su došli na podne-namaz.

Članovi turskog parlamenta iskazali su divljenje i poštovanje prema kvalitetnoj integraciji muslimana u Hrvatskoj s posebnim osvrtom na interakciju muslimanskog i hrvatskog stanovništva kroz kulturno međuprožimanje i suradnju u različitim segmentima društvenog života ali i kroz visoku razinu poštovanja od strane najviših političkih dužnosnika R Hrvatske.

Glavni imam je predstavio aktivnosti, rad i djelovanje Islamske zajednice u Sisku s posebnim osvrtom na izgradnju Islamskog kulturnog centra koji predstavlja već ovog trenutka jedno novo poglavlje u životu sisačkih muslimana, a nakon završetka ovog Centra i njegovog stavljanja u funkcionalnost, predstavljat će Centar širom otvorenih vrata za sve plemenite i dobronamjerne ljude ovog grada i okolice.

Nakon razgovora uz turski čaj u prostorijama MIZ Sisak, gosti su se uputili na gradilište IKC-a Sisak gdje im je predstavljen cjelokupan projekat kroz prethodni period izgradnje ali i kroz predviđene sadržaje i mogućnosti budućeg IKC-a Sisak na što su gosti izrazili svoje oduševljenje i radost.

Zajednička fotografija u MIZ Sisak