U četvrtak, 14. ožujka 2019. u svim školama u svim osnovnim školama na području Medžlisa/gradova gdje se održava islamski vjeronauk održana je druga razina natjecanja iz islamskog vjeronauka, a to je Županijsko natjecanje iz islamskog vjeronauka za sve učenike koji su ostvarili rezultate na školskom natjecanju.

I ove godine domaćin županijskog natjecanja iz islamskog vjeronauka bila je O.Š.Braća Bobetko u Sisku gdje je natjecanju pristupilo 17 učenika iz sisačkih osnovnih škola, jedne županijske škole i iz O.Š. u Novskoj i S.Brodu iz koje su učenici doputovali sa mentorom/vjeroučiteljem Husret ef. Hasanovićem.

Domaćin Županijskog natjecanja iz islamskog veronauka ove godine bila je O.Š.Braća Bobetko u Sisku gdje se okupilo 19 učenika iz 5 škola računajući  O.Š. Novsku i O.Š.Slavonski Brod iz koje su učenici došli na čelu sa mentorom/vjeroučiteljem Husret ef. Hasanovićem.

Ravnateljica O.Š.Braća Bobetko Karolina Čutuk iskazala je srdačnu dobrodošlicu svim učenicima poželjevši im uspjeh, sreću i kvalitetne rezultate, a vjeroučiteljica Amila Škorić prezentirala je osnovne naputke i smjernice učenicima o pismenom testiranju natjecanja.

Pismeno testiranje započelo je u 13:00 h i učenici su imali sat vremena da riješavaju testove.

Nakon završenog testiranja, u školi je organiziran ručak za učenike i članove Povjerenstva za Županijsko natjecanje te se potom pristupilo komisijskom ocjenjivanju testova.

Predsjednica Povjerenstva bila je ravnateljica Karolina Čutuk koja je iskazala zadovoljstvo razinom pokazanog znanja, a državno povjerenstvo će naknadno objaviti rezultate odnosno popis učenika koji će na temelju rezultata pristupiti državnom natjecanju.

Prigodom zatvaranja županijskog natjecanja, svim učenicima koji su pristupili natjecanju obratio se glavni imam Alem ef. Crnkić koji je svima čestitao smatrajući ih pobjednicima jer su u proteklom razdoblju uložili trud, vrijeme kako bi se pripremili na ovo natjecanje i na taj način posvjedočili su svoju ljubav prema vjeri.

Alem ef. je također govorio o važnosti cjeloživotnog učenja te primjeni stečenog znanja iz vjere kroz svakodnevni život.

Županijsko natjecanje je zaokruženo podjelom “slatkih paketića” svim natejcateljima kao mali znak pažnje i uspomene na održano natjecanje