Nakon školskog natjecanja, u četvrtak, 01.travnja 2021. održana je druga razina natjecanja, Županijsko natjecanje iz islamskog vjeronauka kojem je pristupilo 10 učenika iz osnovnih škola grada Siska i Petrinje kao i dva učenika s područja Novske koji su se plasirali po rezultatima školskog natjecanja.

Županijsko natjecanje iz islamskog vjeronauka otvoreno je intoniranjem himne u atriju O.Š.Braća Bobetko koja je bila i ove godine domaćin županijskog natjecanja, a potom se uvodno obratila ravnateljica O.Š.Braća Bobetko Karolina Čutuk koja je bila ujedno i predsjednica Županijskog povjerenstva.

Alem ef. Crnkić, glavni imam MIZ Sisak je nakon ravnateljice, uputio nekoliko prigodnih poruka učenicima poručivši kako je najvažnije i najbolje ono znanje koje se primjeni u životu te da vjeruje i očekuje da stečeno i naučeno znanje iz islamskog vjeronauka bude sastavni dio stila ponašanja učenika.

Tokom otvaranja ceremonije Županijskog natjecanja, uručen je Oskar znanja Eminu Škoriću, učeniku 6. razreda, koji je na prošlogodišnjem natjecanju osvojio 1. mjesto u kategoriji petih razreda na DRžavnom natjecanju iz islamskog vjeronauka.

Amila Škorić, vjeroučiteljica je prije samog čina natjecanja dala osnovna tehnička uputstva te su se potom učenici uputili prema učionicama gdje su, u skladu epidemioloških mjera pristupili natjecanju.