OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ljepota islama je u mnogobrojnim islamskim propisima koji, svaki ponaosob imaju svoju suštinu, smisao, pozitivno djelovanje na čovjeka, društvo u cjelini. Svaki islamski propis je za dobrobit čovjeka, za njegov kvalitetniji i zadovoljniji život na ovom svijetu, a i za budući svijet. Samo treba razmisliti. Sve što islam zabranjuje ili ne preporučuje, šteti i ne koristiti čovjeka, unazađuje ga i vodi ga u propast; sve što islam preporučuje, naređuje ili propisuje, koristi čovjeku, uljepšava njegov život te ga usmjerava ka zadovoljstvu. Naš Stvoritelj podario nam je mnogobrojne blagodati ovoga svijeta, malo razmišljamo o tim blagodatima, a najčešće razmišljamo o onome što nemamo i što nam nedostaje-takav je čovjek po svojoj prirodi. Uzvišeni Stvoritelj voli one koji Mu se zahvaljuju na blagodatima; iako je takvih malo, kako kaže Kur’an: “A malo vas je  zahvalnih”…Mladi roditelji SIJAN KOŠUT I ARMANDA KONGJELI zaista su mladi roditelji jer imaju tek 20-ak godina ali i dvoje djece. Zaista je to lijepo. Sijan i Armanda su zahvalni svome Stvoritelju na blagodati djece kao najljepšem daru za roditelje i zato su u krugu svoje uže obitelji i rođaka, u subotu, 23.ožujka 2013. podijelili radost sa obitelji i zahvalili se Allahu dž.š. tako što su Adisu, rođenom prije nepunih 10 dana organizirali u porodičnom ambijentu učenje ezana i nadjevanje imena sa prigodnom dovom. Isto su učinili i za Haruna kad se rodio. Iako mali i sićušan, ADIS je opravdao značenje svoga imena koje znači; jak i izdržljiv jer je odlično “surađivao” sa efendijom dok mu je milozvučno učio ezan i ikamet te ga prozvao njegovim “jakim i izdržljivim” imenom ADIS. Počelo je sa učenjem Kur’ana i završilo je sa učenjem Allahovog govora u kojem se podsjećamo da smo ovisni i potrebiti našeg Stvoritelja.

Mjesec ožujak je u našoj Zajednici uljepšan i zaokružen sa dvoje novorođene djece kojoj je proučen ezan, uz nadjevanje imena i učenje prigodne dove. Po riječima Alema ef. Crnkića, za njega su ovi povodi naljepši i najslađi, svako držanje djeteta i učenja ezana zje za njega posebno i predstavlja inspiraciju.

Čestitamo Sijanu i Armandi, njihovim roditeljima moleći Allaha dž.š. da im podari uspjeha u odgojanju i podizanju djece, a njihovu djecu da uputi na pravi put i podari im svaki hajr.