Izgradnja džamije u Sisku povezuje nas i sprijateljuje sa mnogim dragim ljudima.

Nadahnuti kur’anskim ajetom koji definira i opisuje one koji sudjeluju u izgradnji i održavanju džamija i motivirani hadisom Allahovog poslanika koji obećava dvorac u Džennet kao nagradu u izgradnji džamija, plemeniti i čestiti ljudi sa svih strana sudjeluju i učestvuju u podizanju džamije i Islamskog kulturnog centra u Sisku.

U četvrtak, 24. siječnja 2018. delegacija MIZ Brčko u sastavu glavni imam mr.Mustafa ef. Gobeljić, predsjednik MIZ Brčko Salih ef. Hrnjić, direktor obdaništa “Evlad” Enver Tursunović i voditelj hora “Mošus” Ensar Gobeljić uz društvo Mirze ef. Mešića posjetila je MIZ Sisak gdje su ih dočekali glavni imam MIZ Sisak kao i prisutne džematlije na ikindiji-namazu.

Izrazivši dobrodošlicu gostima u MIZ Sisak, Alem ef. Crnkić je poručio kako nam ove posjete mnogo znače u etapi izgradnje džamije jer nam daju do znanja da nismo sami i da su uz nas braća i sestre koji nas motiviraju i podržavaju u našem hajirli djelu.

Ovo nije prva podrška MIZ Brčko, istakao je Alem ef., ukazavši prustnima kako je u Brčkom organizirana promocija knjige MUhammed a.s.-poslanik čovječanstvu” Mirze ef. Mešića čiji je sav prihod išao za izgradnju džamije u Sisku, a u narednom periodu planirana je prva promocija halal kuharice u BIH, u Brčkom, gdje je iskazana dobrodošlica Vijeću žena MIZ Sisak “Nahla” od strane MIZ Brčko.

MIZ Brčko nam svjedoči moralnu i materijalnu podršku, a respektabilno je da su prikupili iznos kojim su postali četverostruki vakifi IKC-a Sisak.

Glavni imam MIZ Brčko Mustafa ef. Gobeljić istakao je kako uvijek netko bude inicijator ovakvih hajirli djela te je pohvalio Mirzu ef. Mešića koji je s područja Brčkog te je istakao kako su uvjeti u kojima djeluje Medžlis Sisak zaista nezadovoljavajući što daje jasnu poruku koliko je neophodan budući objekat IKC-a Sisak.

U zajedničkoj posjeti gradilištu IKC-a Sisak, predstavljen je sadržaj objekta IKC-a te su razmjenjene određena promišljanja o viziji IKC-a Sisak.

Zahvaljujemo MIZ Brčko na velikodušnoj donaciji i posjeti MIZ Sisak.