U ponedjeljak, 8.5.2023. održano je Državno natjecanje iz Islamskog vjeronauka. Ukupno je sudjelovalo 50 učenika i učenica iz cijele Hrvatske koji su se kvalificirali kroz natjecanja na školskoj i županijskoj razini, a pohađaju Islamski vjeronauk u 5., 6., 7. i 8. razredu osnovne škole. Domaćin natjecanja bila je Islamska gimnazija dr. Ahmeda Smajlovića.

U kategoriji 5. razreda, prvo mjesto osvojila je Iman Demirović iz Zagreba (mentorica m. Melisa Arslani), drugo mjesto osvojio je Adnan Muslija iz Zagreba (mentor Haris ef. Opardija), a treće mjesto Ajla Jašarević iz Splita (mentorica m. Suada Hadžić).

U kategoriji 6. razreda, prvo mjesto osvojila je Sarah Karahasanović iz Zagreba (mentorica mr. sc. m. Lamija Alili), drugo mjesto Merjem Ismić iz Rijeke (mentorica m. Alma Čaušević) i treće mjesto Lejla Redžić iz Zagreba (mentorica mr. sc. m. Lamija Alili).

U kategoriji 7. razreda, prvo mjesto osvojio je Amar Salihović iz Zadra (mentor Ćamil ef. Bašić), drugo mjesto Aldin Tosuni iz Splita (mentor Vahid ef. Hadžić), a treće mjesto dijele Džejda Kreštić iz Zagreba (mentorica m. Elmedina Begović) i Amar Zulfikari iz Zagreba (mentorica mr. sc. m. Lamija Alili).

U kategoriji 8. razreda, prvo mjesto osvojila je Zahida Mohammad iz Siska (mentorica m. Amila Škorić), drugo mjesto Emin Škorić iz Siska (mentorica m. Amila Škorić), a treće mjesto dijele Dina Hamzić iz Splita (mentorica m. Suada Hadžić) i Lamija Čavalić iz Pule (mentorica mr. m. Sadžida Jukan).

Upućujemo iskrene čestitke učenicama i učenicima na sudjelovanju i postignuću kvalificiranja na Državno natjecanje, kao i svim vjeroučiteljicama i vjeroučiteljima (muallimama i imamima) zbog velikog truda kojeg ulažu tokom cijele godine kako bi polaznici dobili najbolju vjersku pouku. Posebna pohvala i čestitke se izražavaju onima koji su osvojili prva tri mjesta kao i njihovim mentoricama i mentorima.