U četvrtak, 02. ožujka 2017. glavni imam i predsjednik MIZ Sisak posjetili su predstavništvo TIKE (Turske razvojne agnecije) i Institut Yunus Emre u Zagrebu.

U prostorijama predstavništva TIKE primio ih je direktor g-din Hašim Koč izrazivši dobrodošlicu i zahvalnost na posjeti.

Glavni imam je iskazao zadovoljstvo sa dosadašnjom prisutnošću predstavništva TIKE u Sisku kroz doprinos široj društvenoj zajednici te iskazao želju da se ta podrška nastavi i kroz različite edukativne, društvene oblike prezentacije kulture i umjetnosti u Sisku.

Predsjednik MIZ Sisak je istakao značaj i važnost kvalitetne suradnje.

Sastanak je protekao u ugodnoj atmosferi sa najavom dolaska u Sisak i razvijanja daljnje suradnje.

Nakon predstavništva TIKE, glavni imam i predsjednik MIZ Sisak posjetili su Intitut Yunus Emre gdje ih je primio direktor g-din Nurulah.

Institut Yunus Emre je fondacija čiji je cilj  predstavljati Tursku, turski jezik, povijest, kulturu i umjetnost; pružiti svijetu na uporabu informacije i dokumente o istima; pružanje usluga onima koji se žele obrazovati i naučiti turski jezik, kulturu i umjetnost; razviti prijateljstvo i povećati kulturnu razmjenu između Turske i drugih zemalja.

Tom prigodom razmjenjene su vrlo kvalitetne ideje s ciljem prezentacije turske umjetnosti, kulture i jezika između direktora i čelnika Medžlisa.

Iskazana je želja da se posjeti Medžlis Sisak od strane direktora Instituta i konkretno dogovore oblici suradnje.