Na pola putu između Siska i Zagreba nalazi se jedinstveno mjesto, SOS Dječje selo Lekenik, dom za preko 70 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

SOS dječja sela su neovisne nevladine  organizacije za socijalni razvoj koje rade u skladu s odredbama Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta.

Brinu se za razvoj svih djetetovih potencijala, o njegovom kvalitetnom školovanju, a djecu se štiti od svih oblika zlostavljanja, napuštanja, nasilja i diskriminacije. Djeca odrastaju u sigurnosti, s osjećajem zaštićenosti i pripadanja.

Svaka kuća mala je zajednica, a u selu trenutno postoji 15 obitelji odnosno kuća sa SOS mamom i njenom djecom.
Svaku obitelj vodi SOS mama s prosjekom četvero do šestero djece. Mama radi sve što radi biološka mama u biološkoj obitelji samo što je ovdje broj djece veći. 

Kad je SOS mama na slobodnom danu ili na godišnjem, uskaču SOS tete. U sklopu sela nalazi se i osnovna škola, a djeci su na raspolaganju i stručna pomoć – socijalni radnici, logopedi, psiholozi i pedagozi.

Glavni imam MIZ Sisak Alem ef. Crnkić u društvu m.Ilvane posjetio je SOS Dječje selo Lekenik gdje su ga primili Mario Čović, direktor SOS Dječijeg Sela Lekenik i Rusmir Agačević, partner SOS mame i dramski pisac, voditelj zališne skupine u SOS Dječjem selu Lekenik.

Bila je to prilika da se upozna koncept rada i djelovanja ovog jedinstvenog dječjeg sela za djecu ali i da se naznače smjernice za buduću suradnju između MIZ Sisak i SOS Dječjeg sela Lekenik.

Radovi iz Hobby art skupine u Dječjem selu Lekenik