ZAGREB (AA) – U Hotelu Westin održan je svečani prijem povodom 94. godišnjice proglašenja Republike Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

Preko 500 uzvanika okupilo se u Kristalnoj dvorani Hotela Westin na poziv veleposlanika Republike Turske u Hrvatskoj Babura Hizlana i njegove supruge Emel Hizlan.

Među posebnim uzvanicima, na svečanosti su sudjelovali gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i zagrebački muftija Aziz ef. Hasanović.

Veleposlanik Republike Turske u Hrvatskoj, Babur Hizlan, u svom je govoru naznačio kako “Hrvatska i Turska oduvijek njeguju dobre odnose te kako su obje zemlje posvećene izgradnji mira i prosperiteta”. Istaknuo je kako se ove godine obilježava i 25 godina uspostave diplomatskih odnosa između dviju zemalja.

Veleposlanik Hizlan potom je pročitao poslanicu turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana u kojoj je predsjednik čestitao Dan državnosti turskim građanima koji se nalaze u zemlji, ali i onima koji žive u inozemstvu.

Svečanost je započela intonacijom himni Hrvatske i Turske u izvođenju dvojice pijanista, turskog pijanista Hakana Alija Tokera i hrvatskog Ivana Horvatića koji su u okviru projekta Hrvatsko-turske udruge prijateljstva i dvaju ministarstava vanjskih poslova snimili glazbeni CD naslova “Glazbeni mostovi / Muzik kopruleri”, a dio skladbi s albuma izveli su na večerašnjoj svečanosti.

(Anadolu Agency)

Prijemu veleposlanika Republike Turske u Hrvatskoj odazvali su glavni imam i predsjednik MIZ Sisak koji su čestitali obljetnicu veleposlaniku.

Veleposlanik R Turske je iskazao želju da posjeti Sisak i Medžlis Islamske zajednice Sisak.