U petak, 03.lipnja povodom Dana grada u atriju Gradskog muzeja održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Siska. U svečanoj atmosferi predsjednik Gradskog vijeća Bojan Dadasović i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček podsjetili su u svojim govorima na važne teme i projekta Grada Siska i zahvalili svim Siščankama i Siščanima koji svakodnevno rade za boljitak Siska.

Svečanoj sjednici Gradskog vijeća na poziv gradonačelnice prisustvovali su glavni imam MIZ Sisak Alem ef. Crnkić u društvu predsjednika MIZ Sisak Edina Safića

Priznanja zaslužnim Siščankama i Siščanima

Uručena su i priznanja zaslužnim građanima i organizacijama s područja Grada Siska. Nagrada Grada Siska za životno djelo dodjeljena je Kristijanu Dobriniću – posthumno za hrabrost, požrtvovnost i nesebičan angažman u aktivnostima pri otklanjanju posljedica katastrofalnog potresa.

Za humanitarni rad Godišnje nagrade dodijeljene su Gradskom društvu Crvenog križa Sisak za podvige iskazane u zaštiti života ljudi i unapređenje kvalitete života stanovništva pogođenog potresom te Nerminu Kurtoviću Eki za organizaciju i dostavu pomoći potrebitima nakon potresa.

Godišnju nagradu Grada Siska za promidžbu grada Siska te postignuta ostvarenja na području književnosti dobili su Mima Juračak i Dino Pešut uspješan i na području scenske umjetnosti.

Klubu hokeja na ledu Sisak uručena je Pohvala Grada Siska za doprinos ugledu i promidžbi Grada Siska te za postignute rezultate u području sporta. Pohvala je uručena i Dijabetičkom društvu grada Siska za humanitarno djelovanje.

Priznanje mladim aktivistkinjama Petri Stuparić i Ivani Brajdić gradonačelnica je dodijelila za promicanje temeljnih civilizacijskih vrijednosti antifašizma, ljudskih prava te rodne i spolne ravnopravnosti.