U nedjelju, 17. rujna 2017. Islamska zajednica u Sisku/Medžlis Sisak obilježava  50. obljetnicu od osnivanja i kontinuiranog djelovanja.

Čast i zadovoljstvo nam je pozvati Vas na

Svečanu akademiju povodom 50. obljetnice Islamske zajednice u Sisku/MIZ Sisak u nedjelju, 17. rujna 2017. s početkom u 17:00 h u Domu INA Rafinerije.

Kroz respekatbilnih 50. godina  djelovanja Islamska zajednica u Sisku  se potvrdila kao najznačajnija institucija u očuvanju i afirmiranju identiteta muslimana kroz edukaciju i odgoj, promoviranje univerzalnih načela i vrijednosti, interakciju, dijalog i suradnju sa društvenom zajednicom.

Kroz program svečanosti bit će predstavljena retrospektiva Islamske zajednice kroz povijesno djelovanje te sadašnji kontekst djelovanja kroz najznačajniji projekt izgradnje budućeg Islamskog kulturnog centra.

Uz prigodan program izvedbe ilahija, kasida, svečenarskih poruka prisutnih gostiju, kroz program obilježavanja 50. obljetnice svečano će se uručiti prve Vakufname (zadužbine) i zahvalnice svima onima koji su doprinijeli u dosadašnjoj izgradnji Islamskog kulturnog centra u Sisku.

U prigodi 50. obljetnice nakon Svečane akademije, bit će upriličena

1. Donatorska večer za izgradnju džamije i IKC-a Sisak u hotelu Panonija s početkom u 20:00 h.