U srijedu, 12. rujna 2018. u Biskupijskom ordinarijatu sisački biskup mons.dr.sc.Vlado Košić primio je u posjetu glavnog imama Alem ef. Crnkića i imama u mirovini Fuada ef. Karagu.

Bila je to neformalna posjeta odnosno prijateljska kavica kroz koju su razmjenjena razmišljanja i mišljenja o trenutnim aktualnostima i procesima koji se odvijaju kroz Sisačku biskupiju kao i kroz Islamsku zajednicu.

Alem ef. Crnkić je biskupu govorio o tijeku izgradnje Islamskog kulturnog centra te pozvao biskupa da obiđe gradilište što je biskup sa zadovoljstvom i prihvatio te obećao skorašnju posjetu.

Fuad ef. Karaga se prisjetio Domovinskog rata i suradnje sa biskupom koji je tada bio svećenik u Hrastovici te njihovom zajedničkom djelovanju kroz pomoć izbjeglicama.

Prigodom posjete glavni imam Alem ef. Crnkić prenio je pozdrave predsjednika Mešihata IZH muftije dr.Aziza Hasanovića koji je biskupu sa posvetom poslao svoju novu knjigu “Razumijevanje islama”. S tim u vezi, biskup je izrazio želju za gostovanjem muftije Hasanovića u sklopu redovnih tribina u Biskupijskom ordinarijatu te će se blagovremeno dogovoriti termin.

Na kraju je istaknuto zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Sisačke biskupije i Islamske zajednice, a biskup je kao domaćin svoje goste proveo kroz prostorije Biskupijskog ordinarijata prezentirajući sadržaje objekta.