U petak, 17. siječnja/januara 2020. imam džemata Zdena, MIZ Sanski Most imamio je džumu i hutbu održao u MIZ Sisak.

U uvodnom dijelu hutbe Senad ef. se osvrnuo na trenutno gradilište IKC-a Sisak gdje “se munara lijepo ispravila,a sa njom i mi koji ponosno i sretno koračamo putem njezinog završetka kada ćemo posvjedočiti otvaranju jednog novog poglavlja u životu muslimana ovog grada”.
U drugom dijelu hutbe Senad ef. se osvrnuo na kur’anski ajet “Vi ste najbolji Ummet koji se ikad pojavio”…navodeći najvažnije reference ove kur’anske poruke kroz naređivanje dobra,odvraćanja od zla i kroz obavljanje namaza,a s tim u vezi ispričao je događaj koji se dogodio u vrijeme Božijeg poslanika kada jedan ashab nije mogao ispustiti plemenitu dušu zbog “hatora” ili zamjerke njegove majke dok je Poslanik začuđeno istraživao razlog tome,a na prvom mjestu je upitao “o njegovom namazu”.

Senad ef. Omić je prethodni dan, u četvrtak, 16. siječnja imao prigodno obraćanje i predavanje polaznicima Tečaja islama za odrasle u kojem je naznačio važnost pohađanja ovakvih oblika edukacije te je govorio o aspektima praktičnog življenja islama.