U četvrtak, 06. veljače 2020. u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac- odjel Caprag održano je ugodno druženje i razgovor o hidžabu nekoliko djevojaka i žena čiji je stil i način života hidžab.

Uz Knjižnicu, organizator ovog druženja bilo je Vijeće žena MIZ Sisak “Nahla”, a cilj je bio da nekoliko djevojaka i žena sa hidžabom podijele svoju životnu priču, iskustva i doživljaj života sa hidžabom kako bi “iz prve ruke” prenijeli onima koji još uvijek nemaju definiranu sliku i imidž hidžaba, šta je ustvari žena ili djevojka sa hidžabom, kakav je njezin stil i način života.

Vildana, Zrinka, Lejla ali i naše nove susjede, djevojke iz Sirije, Ruba i Rejjan govorile su jednostavno, otvoreno i sasvim objektivno što za njih predstavlja hidžab te kako je djevojka i žena sa hidžabom osoba otvorenih pogleda, mogućnosti ali i svih predipozicija za rast i napredak u životu.

Uz razgovore o hidžabu, poslužila se i bosanska kahva uz rahat-lokum, a što je idejno podržala Kristina Garibović, voditelja odjela Središnje knjižnice bošnjačke nacionalne manjine, a događaj razgovora o hidžabu svojim prisustvom podržala je ravnateljica Knjižnice Dubravka Šurlan.