U ponedjeljak, 17. prosinca 2018. u Velikom kabinetu Gradske vijećnice održan je prijem za predstavnike vjerskih zajednica s područja grada Siska i okolice.

Čelnike vjerskih zajednica primila je gradonačelnica grada Siska u društvu zamjenika.

Riječ je o tradicionalnom godišnjem primanju povodom dolazećih blagdana ali i završetka još jedne kalendarske godine i u susret novoj kalendarskoj godini.

S tim u vezi, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček u uvodnom obraćanju iskazala je želju da se predstavnici vjerskih zajednica u svom obraćanju osvrnu na tekuću godinu te izlože aktivnosti  koje su obilježili kalendarsku godinu ali i da istaknu planove i ciljeve koje imaju za narednu godinu kao i mogućnost podrške grada Siska u ostvarivanju tih ciljeva.

Glavni imam Alem ef. Crnkić u svom govoru osvrnuo se na intenzivnu dinamiku radova na izgradnji Islamskog kulturnog centra koji su provedeni, posebno nakon 7. mjeseca do danas.

Također, ono što je obilježilo 2018. godinu u MIZ Sisak je izdavanje prve halal kuharice “Iz Nahline halal kuhinje” čije je prvo izdanje rasprodano i izašao je tisak drugog izdanja.

U narednoj godini odmah na početku očekujemo drugu knjigu u izdavaštvu Islamske zajednice, a to je prva monografija ili knjiga o muslimanima Siska kroz Islamsku zajednicu u proteklih 50 godina njezinog djelovanja.

S tim u vezi, glavni imam se zahvalio gradonačelnici na podršci grada Siska u izdavanju ove knjige.