Kulturna večer u prostorijama Islamskog kulturnog centra u Sisku u petak, 02. prosinca 2022. godine, u 18:30 sati donosi multimedijalno predavanje i predstavljanje knjige Putevima Perzije autorice Yasmin Dar.

Iako nedavno izašla, već je doživjela uspješne promocije, kako u Zagrebu tako i u Sarajevu gdje je dr. Mubina Moker, prevoditeljica i Attarovog djela, istakla važnost ove knjige. Na zadnjoj promociji, u kojoj je sudjelovao i naš književnik i pjesnik Enes Kišević, pohvalio je ovaj zanimljiv roman putopisnog karaktera, koji ne samo da nas upoznaje s kulturom i ljepotom tih prostora, već nam govori i o duhovnom putovanju koji je utkan u ovu neobičnu knjigu punu priča koje će zasigurno svakoga dotaknuti. Knjigu je uredila naša poznata književnica i pjesnikinja Darija Žilić.

U predgovoru knjige, Ivana Mirošević urednica brojnih knjiga, daje nam naznaku tog putovanja:

“Mirisi, okusi i boje Perzije preplavljaju nas sa svake stranice ovog djela, tako da će prosječan čitatelj poželjeti i sam obići to mjesto, a oni koji to nisu u mogućnosti, sa zadovoljstvom će se osjećati kao da su i sami bili tamo.”

U goste nam dolazi autorica knjige i svjetska putnica Yasmin Dar, koja će nam reći nešto više o ovom putovanju, kako je putovati kao žena, zašto ju je ova zemlja ponukala napisati roman i još puno toga, a sve to uz video-fotografije s putovanja uz sjajno moderiranje Haruna Tankovića.

Tribina petkom utemeljena je u IKC-u Sisak kao društveno-kulturna tribina sa širokim spektrom tema iz društvenih, humanističkih područja kao i iz tema književnosti i kulture.