Centar za kulturu dijaloga – CKD u suradnji s Islamskom zajednicom u Hrvatskoj i Uredom za tursku dijasporu i srodne narode Vlade Republike Turske (YTB), provodi program za mlade Balkanska omladinska škola 2019.

Mladi će aktivno sudjelovati u različitim edukativnim aktivnostima od veljače do travnja 2019. godine i studijskom putovanju u Istanbul početkom lipnja. Edukativna druženja će se provoditi paralelno u dva grada u Republici Hrvatskoj: Zagrebu i Rijeci, uz zajedničke aktivnosti završne konferencije i studijske posjete. Mladi svakog tjedna sudjeluju u nekoj od aktivnosti i to u večernjim satima petkom i/ili subotom.

Program Balkanska omladinska škola bit će otvoren u Zagrebu u srijedu, 13. veljače s početkom u 18.00 sati u IKC Zagreb, te u Rijeci u petak, 15. veljače s početkom u 18.00 sati u IKC Rijeka. 
Tom prilikom upriličeno je i prvo predavanje u okviru interaktivnog edukativnog programa Balkanske omladinske škole. Konferencija i uvodno predavanje otvoreno je za širu javnost dok će ostatak programa pohađati 40 izabranih mladih za sudjelovanje u istom.

U programu će sudjelovati 40 mladih studenata/ica iz Zagreba i Rijeke. Mladi će steći nova znanja, iskustva i poznanstva kroz aktivnosti:
1. Interaktivnog edukativnog programa (predavanja, radionice i konferencije),
2. Programa aktivnosti posvećenih kulturi i umjetnosti (posjete kazalištima, filmske projekcije i klubovi knjiga),
3. Studijske posjete Istanbulu, Republika Turska.

Svoju zainteresiranost za sudjelovanje iskažite prijavom na mail center@ccd.hr.
Budite slobodni pozvati i druge da nam se pridruže na Konferenciji i uvodnom predavanju.