Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Siska uz potporu Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak organizira tribinu

”Ostvarivanje prava nacionalnih manjina u RH”,

 u petak, 24. studenog u 18 sati u Središnjoj knjižnici za nacionalnu manjinu Bošnjaka,

Trg hrvatske državnosti 1, Sisak.

Gost predavač je prof. dr. sc. Siniša Tatalović.

O predavaču:

Siniša Tatalović rođen je 30. travnja 1960. u Ogulinu, Republika Hrvatska. Državljanin je Republike Hrvatske, stalno nastanjen u Zagrebu. Oženjen je i otac je dvoje djece. Od 1986. godine stalno je zaposlen na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Siniša Tatalović na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu predaje kolegije iz znanstvenog polja politologije, znanstvene grane međunarodni odnosi i nacionalna sigurnost na prijediplomskom, diplomskom i doktorskom studiju. Bio je na studijskim boravcima u inozemstvu u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Velikoj Britaniji, Belgiji, Makedoniji i Sloveniji. Od 2001. do 2005. godine bio je gostujući profesor na Fakultetu društvenih znanosti Sveučilišta u Ljubljani.

Siniša Tatalović bio je potpredsjednik Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske od 2003. do 2005. godine, a od 2005. godine obnašao je dužnost savjetnika Predsjednika Republike Hrvatske za pitanja političkog sustava. Potpredsjednik je Hrvatske udruge za međunarodne studije, potpredsjednik je Atlantskog vijeća Hrvatske, član Upravnog odbora Hrvatskog politološkog društva, potpredsjednik Foruma za sigurnosne studije, direktor Centra za etničke odnose te predstojnik Centra za sigurnosne studije na Fakultetu političkih znanosti.