Na temelju Odluke predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftije dr.Aziza ef. Hasanovića od ove godine se u Kalendar Islamske zajednice u Hrvatskoj 2. dan Ramazanskog bajrama označava i proglašava  Danom šehida i poginulih muslimana u Domovinskom ratu. S tim u vezi, nalaže se svim glavnim imamima da ovu Odluku objelodane na hutbama te da u svojim džamijama i mesdžidima organiziraju tevhid na taj dan pred plemenite duše svih šehida i poginulih branitelja. Obilježavanje treba organizirati s braniteljskim udrugama na najprimjereniji način vodeći računa da se zadovolje vjerski propisi i ostali dijelovi prtokola koji se tom prigodom definira.

Molim Svevišnjeg Allaha dž.š. da svima nama bude blag i milostiv na Danu suda, a nama neka sjećanje na naše šehide i poginule za Domovinu bude trajna obveza, navodi se, između ostalog u Odluci predsjednika Mešihata.

KORISTIMO PRIGODU DA OBAVJESTIMO I POZOVEMO NA TEVHID KOJEG ORGANIZIRA UDRUGA BOŠNJAKA BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA-OGRANAK ZA GRAD SISAK I SMŽ U SURADNJI SA MEDŽLISOM ISLAMSKE ZAJEDNICE SISAK PRED PLEMENITE DUŠE SVIH ŠEHIDA I ŽRTAVA DOMOVINSKOG RATA U PONEDJELJAK, 2. DAN RAMAZANSKOG BAJRAMA (20.08.2012.) NAKON KLANJANJA PODNE-NAMAZA (13.15 h) U SISAČKOM MEDŽLISU.