U četvrtak, 02. ožujka 2017.  održana je druga razina natjecanja, Županijsko natjecanje iz islamskog vjeronauka u svim Medžlisima gdje je organiziran vjeronauk kroz osnovne škole. Tome je prethodilo Školsko vjeronaučno natjecanje koje je predstavljalo prvu razinu.

I ove godine, škola-domaćin Županijskog natjecanja iz islamskog vjeronauka bila je O.Š.Dragutin Tadijanović u Petrinji na čelu sa ravnateljicom Ružom Novaković koja je ujedno bila i član Županijskog povjerenstva za provedbu natjecanja zajedno sa ravnateljicom O.Š.Braća Bobetko Maricom Radojčić, glavnim imamom Alem ef.Crnkićem i Fuad ef. Karagom, imamom u mirovini.

Ravnateljica je pozdravila i iskazala dobrodošlicu svim učenicima koji su pristupili Županijskom natjecanju poželjevši im uspjeh i kvalitetan rezultat, a natjecanju je pristupilo 13-oro učenika s područja Siska, Petrinje, Novske i S.Broda.

Iako je bilo predviđeno da natjecanju pristupe djeca iz Topuskog, ona su natjecanju pristupila u Cetingradu.

Priređen je jedan ugodan, miran ambijent i atmosfera koja je bila prikladna za sve učenike-natjecatelje, a ravnateljica se potrudila organizirati i ručak za sve učenike, mentore i članove Županijskog povjerenstva.

Bila je to prilika da se učenici međusobno upoznaju, druže i razmjene iskustva dok su članovi Županijskog povjerenstva pregledavali i ocjenjivali testove.

Nakon pregleda i ocjenjivanja testova, konačan poredak po osvojenim bodovima poslan je Državnom povjerenstvu za islamski vjeronauk koji će analizirati sve testove te objaviti popis učenika koji su se plasirali na Državno vjeronaučno natjecanje.

Koristimo priliku da pohvalimo sve učenike koji su pristupili Županijskom natjecanju, čestitamo onima sa najboljim rezultatom i zahvalimo se O.Š.Dragutin Tadijanović na čelu sa ravnateljicom Ružom Novaković na gostoprimstvu i ugodnom ambijentu.