U petak, 17.06.2022. održana je završna mektepska svečanost kroz koju je zaokružena vjeronaučna/mektepska godina 2021./22.

Kroz mektepsku svečanost dodjeljene su pohvalnice mektepskim polaznicima koji su u mektepskoj godini bili najredovniji u pohađanju mektepske nastave, pokazali znanje i vladanje što su tri važna elementa koje su muallime pratile i evidentirale u mektepskoj godini.

Glavni imam MIZ Sisak Alem ef. Crnkić je u uvodnom dijelu mektepske svečanosti poselamio mektepske polaznike i prisutne roditelje poručivši kako su mekteb i vjeronauk naša “škola za života” koje nas poučavaju vrijednostima identiteta i poželjnog ponašanja u obitelji, društvu i zajednici.

Pohvalio je sve mektepske polaznike za njihov uloženi trud kao i roditelje u podršci te je prozvao mektepske polaznike koji su na temelju evidencije o redovnosti, znanju i vladanju pokazali najbolju razinu.

Najbolji mektepski polaznici koji su zaprimili pohvalnice u 2021./22 godini po mektepskim grupama su:

*Nadija Hafizović (predškolci)*Emin Škorić (kur’anska skupina i osvojeno 5. mjesto na državnom Natjecanju iz islamskog vjeronauka)

*Zahida Mohammad (svojeno 3. mjesto na državnom Natjecanju iz islamskog vjeronauka)

*Lejla Spahić

*Alli Muratović

*Una Muratović

*Ammar Isaković

*Lamija Hafizović

*Sumejja Crnkić