Sisačko-Moslavačke županija na čelu sa županom, njegovim zamjenicima i predsjednicom županijske skupštine je u utorak,18. prosinca 2018. organizirala tradicionalni prijem povodom završetka još jedne kalendarske godine i uoči dolaska blagdana, a na koji se odazvao veliki broj osoba iz političkog, društvenog, vjerskog i gospodarskog života.

Prijemu su se odazvali predstavnici Sisačke biskupije na čelu sa biskupom Vladom Košićem kao i predstavnici Islamske zajednice u Sisku, Alem ef. Crnkić, Fuad ef. Karaga i Edin Safić, predsjednik MIZ Sisak.

U uvodnom obraćanju župan Žinić osvrnuo se na započete i realizirane projekte u tekućoj godini s posebnim naglaskom na potpisivanje Ugovora o izgradnji Studentskog doma u Petrinji za potrebe Učiteljskog fakulteta. U svom obraćanju istakao je:

Moram priznati da je 2018. godina bila jedna vrlo zanimljiva godina.“ – kazao je župan Žinić u ocjeni  godine koja je na izmaku i pojasnio: „Bila je uspješna i u našoj Županiji što se tiče rada same županijske uprave, što se tiče pripreme određenih projekata kojima želimo promijeniti stanje i u zdravstvenoj zaštiti, u školstvu, u gospodarstvu određene stvari, mislim da smo puno napravili, a u prilog tome govori i broj projekata, ali i sredstva koja su dobivena iz fondova Europske unije. U zadnje dvije godine je to 700 milijuna kuna i ako se uzme da je izvorni proračun Županije, iz poreza na dohodak, 70 milijuna kuna, to je deset puta više. Dakle, to su sredstva koja mi možemo ulagati u razvoj. Naslijedili smo određene teškoće, zaduženja, a i sada smo mi zaduženi nekim projektima iz prošlosti, ali tu nismo stali i nismo išli samo na vraćanje tih zaduženja, nego smo ulagali u razvojne projekte, te i za 2019. godinu također planiramo čitav niz projekata. Podsjetit ću na samo dva, odnosno Znanstveno-kulturno-obrazovni centar je samo dio jednog šireg projekta gdje želimo postati prepoznatljivi kao Županija, gdje želimo postati središte kompetencije za elektro industriju, za solarnu energiju, za robotiku. Odnosno, naš projekt gaming industrije već pomalo „živi“, Poduzetnički inkubator u Novskoj se gradi, ali će se graditi i tvornica baterija u Glini, u Popovači će biti Naučno-znanstveno istraživački centar, u Topuskom Kongresni centar. To su projekti kojima želimo promijeniti stanje u ovoj Županiji, privući ljude, ali i nekim drugim projektima, a jedan od velikih projekata lanaca vrijednosti je naš Agro-poljoprivredni centar koji će biti središte za naš već postojeći projekt  „Kupujmo lokalno“ gdje ćemo kroz taj agro-proizvodno-prehrambeni centar pakirati određene poljoprivredne proizvode gdje ćemo imati i sušare i hladnjače i sve što nam je potrebno za poljoprivredu. Naravno, i u turizmu očekujemo puno veći napredak, a u ovoj godini, moram reći, po prvi puta smo prešli onu famoznu brojku od 100 tisuća noćenja u našoj Županiji, prijašnjih godina je to bilo oko 90 tisuća, te u ovoj godini do kraja očekujem da će to biti i 120 tisuća, gotovo 30% više dolazaka turista. To je jedan veliki iskorak koji jamči da će se u ovoj Županiji, Općinama i Gradovima, moći živjeti.