Povodom kraja kalendarske godine i u susret katoličkih blagdana, Grad Sisak i Sisačko-Moslavačka županija tradicionalno održavaju prijeme i susrete sa predstavnicima vjerskih zajednica u gradu i županiji. Prilika je to da se sumira stanje suradnje Grada Siska i vjerskih zajednica u gradu.

Grad Sisak poseban prijem održava za čelnike vjerskih zajednica pa je tako održan prijem u kabinetu gradonačelnice gdje su čelnike vjerskih zajednica ugostili gradonačelnica Kristina Ikić Baniček u društvu dvojice zamjenika, Marka Kričke i Ivice Rendulića.

Prijemu su prisustvovali predstavnici i čelnici svih vjerskih zajednica u gradu Sisku.

Nakon kratkog obraćanja sisačke gradonačelnice, riječ je prepustila predstavnicima vjerskih zajednica kako bi čula njihovo zadovoljstvo sa ostvarenim programima i projektima u kalendarskoj godini te očekivanja od Grada Siska za narednu godinu.

Glavni imam Alem ef. Crnkić je u svom obraćanju istakao je kako je za Islamsku zajednicu i sve muslimane na području grada Siska 2017. godina ostala upamćena kao povijesna i najvažnija u novijem dobu zbog početka izgradnje budućeg Islamskog kulturnog centra u Sisku.

Naglasio je kako gradnjom IKC-a Sisak neće biti na dobitku samo sisački muslimani već svi građani grada Siska pošto su Islamski kulturni centar nazvali “trajnim zajedničkim dobrom za sve plemenite i dobronamjerne ljude”.

Glavni imam je od javnih programa i manifestacija spomenuo “Bajram na sisačkoj šetnici” koji se po prvi put održao u ovoj kalendarskoj godini u centru grada i Sisak se upisao kao prvi grad u Hrvatskoj koji je na takav način javno proslavio Bajram u centru grada Siska.

Glavni imam je izrazio želju da se manifestacija takvog sadržaja nastavi i u narednoj godini.

Mi smo neki dan ugodno iznenađeni podatkom da pitanje izgradnje džamije i IKC-a Sisak datira iz 70-tih godina čime je to postalo najdugovječnije pitanje sisačkih muslimana, istakao je glavni imam u svom obraćanju.

Pred kraj prijema, kratko se obratio i predsjednik MIZ Sisak zahvalivši se gradonačelnici i njezinim suradnicima na kvalitetnoj suradnji i podrški u kalendarskoj godini vjerujući da će se tako i dalje nastaviti.