Piše: Aida Abdii, koordinatorica OKM-a

Drago nam je da je Islamski kulturni centar Sisak osjetio tu mladalačku energiju, osmijehe, razmjenu mišljenja, stavova i iskustava kroz zajedničko druženje.

Naši dragi prijatelji iz Mreže-mladih Bosanska Dubica došli su nam 19.3.2023. u posjetu i ugodno nedjeljno druženje, predvođeni glavnim Imamo Safet ef Beganovićem.

Predramazansko druženje, imalo je za cilj da se više zbližimo i upoznamo, te razvijamo među dzematske aktivnosti na polju mladih.

Kako bi nam tijekom ramazanskih dana i buduća druženja bila ljepša i korisnija.

Naši dragi prijatelji došli su nakon podne namaza sa crvenim ružama namijenjenim ženkom dijelu omladine a Dubičanke, djevojke sa knjigom u ruci za muški dio našeg OKM-a Sisak.

Kahvu i rahat lokum kojeg su brizno donijeli u nama su pobudili osjećaje tradicije koju ne smijemo zaboraviti.

Naše druženje potrajalo sve do pred jaciju namaz sa raznim aktivnostima.

Pozdravnu rijec i izraze dobrodoslice u ime OKM-a Sisak izrazila je Aida Abdii.

Zatim smo se zaputili prema gradu kako bismo naše prijatelje upoznali sa ljepotama grada Siska i povijesnim znamenitostima grada.

Nakon razgledavanja grada, ugodne šetnje uz obalu rijeke. Vratili smo se u Islamski centar, nastavili druženje uz muhabet, hranu, piće i ugodne razgovore i iskustva života, odrastanja, školovanja i posla u sredini iz koje nam dođoše gosti.

Svjedočili smo raznim životnim pričama, iskušenjima kojima se naši prijatelji susreću u svakodnevnom životu u sredini u kojoj žive.Zaključili smo da je danas neophodno živjeti mudro i koračati poljima znanja i obrazovanja, kako bismo uspješno branili identitet, vjerski i nacionalni kojem pripadamo.

Vjerski odgoj nema alternativu, džamije i druženja prožeta kroz razne aktivnosti samo će nas osnažiti i razviti zajedništvo u vjeri.

Razišli smo se uz dovu i iskrene zagrljaje u nadi da ćemo se brzo vidjeti na nekom od ramazanskih druženja koja smo dogovorili ako Bog da.

Hvala Haris ef. Opardiji, našem imamu koji je bio uz nas tijekom ovog zijareta naših gostiju iz Bosanske Dubice.