U petak, 19. studenog 2021. MIZ Sisak posjetio je novoimenovani župnik i upravitelj Župe Pohoda BDM vlč.Ivan Faletar kojeg su dočekali i pozdravili prisutne džematlije nakon ikindije-namaza, a domaćin posjete bio je Alem ef. Crnkić.

Novoimenovani župnik vlč.Faletar naslijedio je župnika vlč. Ivana Grbešića koji je imenovan duhovnikom u Bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu, a s kojim je suradnja i prijateljstvo Islamske zajednice u Sisku bila na zavidnoj razini.

S tim željama i namjerama, intencija je da se kroz otvorenost i prijateljstvo nastavi suradnja i sa novimenovanim župnikom i upraviteljem naše susjedne, prijateljske Župe BDM vlč.Ivanom Faletarom koji je prethodno uspješno obavljao službu u Sunji, te je dekretom sisačkog biskupa premješten u Sisak za upravitelja Župe Pohoda BDM u Sisak-Naselju.

Na poziv glavnog imama, novimenovani župnik vlč.Faletar vrlo rado se odazvao i posjetio prostorije Medžlisa Sisak gdje je upoznat sa djelovanjem i aktivnostima Islamske zajednice u Sisku te mu je s tim u vezi poklonjena monografija Islamske zajednice u Sisku 1967.-2017. kao i knjiga muftije Aziza Hasanovića “Razumjeti islam” čija je prva promocija održana upravo u Sisku, u sjedištu Sisačke biskupije.

Nakon obilaska prostorija MIZ Sisak, obiđeno je gradilište džamije i IKC-a Sisak gdje je župnik vlč.Faletar upoznat sa projektom i budućim sadržajima kao i perspektivama i mogućnostima budućeg IKC-a Sisak.

S tim u vezi, posebno se razgovaralo o budućim oblicima suradnje na planu međureligijskog upoznavanja i dijaloga katoličkih i islamskih vjernika, zajedničkih susreta mladih i djece.

Čestitamo novimenovanom župniku vlč.Ivanu Faletaru sa željom da njegova duhovna služba bude ispunjena uspjehom i realizacijom postavljenih ciljeva i planova na razvoju duhovnog života u Župi Pohoda BDM.