Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček zajedno sa zamjenicima Markom Kričkom i Ivicom Rendulićem primila je danas u gradskoj vijećnici veleposlanika Republike Turske Nj.E. Mustafu Babür Hizlana, u čijoj je pratnji bio koordinator ataše Turske agencije za suradnju i koordinaciju u Hrvatskoj (TIKA) Hasim Koç.

Bio je to nastupni posjet turskog veleposlanika, pa je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček  predstavila grad Sisak kao grad bogatih multikulturalnih i multikonfesionalnih tradicija u koji su svi dobro došli. Predstavila je i gradske mogućnosti, prednosti  i planove za ulaganja u koja se mogu uključiti i turski partneri te je naglasila kako tvrtka Monalp Biomass, čiji su osnivači dvije tvrtke iz Istambula, već iskazala interes za gradnju dvije bioelektrane u sisačkoj južnoj industrijskoj zoni. Također, gradonačelnica je istaknula kako je Grad Sisak zainteresiran i za ulaganja u komunalnu infrastrukturu, sportske objekte i hotelske smještajne kapacitete.

Veleposlanik Republike Turske Nj.E. Mustafa Babür Hizlan rekao je  kako su već započela ulaganja turskih poduzetnika u Hrvatskoj te da postoji  veliki interes turskih poduzetnika za investiranja u Hrvatskoj na različitim područjima.

Župan Ivo Žinić je, zajedno sa svojim zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom, u srijedu, 22. studenoga 2017. godine, primio u nastupni posjet veleposlanika Republike Turske u Republici Hrvatskoj Mustafu Babura Hizlana, koji je za prvu destinaciju svog službenog dolaska izabrao upravo Sisak i Sisačko-moslavačku županiju.

Nakon radnog sastanka u Malom kabinetu Sisačko-moslavačke županije veleposlanik i župan su dali izjave medijima.
Veleposlanik Hizlan je rekao kako su imali vrlo konstruktivan razgovor, zahvalio je županu na prijmu, podatcima o gospodarstvu i mogućem poboljšanju suradnje, a posebice je zahvalio na poklonu, košari proizvoda lokalnih proizvođača.

Izvori: www.sisak.hr/www.smz.hr