Hor “Firdevs” Medžlisa Sisak je u subotu, 10. listopada 2015. imao prvi javni nastup izvan Hrvatske, nakon BIH. Na poziv džem’ata Liezen, u Austriji hor našeg džem’ata je nastupao na bajramskom sijelu kojeg je organizirao pomenuti džem’at. U vjerskom dijelu programa hor “Firdevs” se prisutnoj publici predstavio sa tri ilahije: “Ruža bez bodlja”, “San” i “Fatimetuz-zehra”, a četvrtu ilahiju pod nazivom “Munadžat” je solirala Sajma Selmić, naša “članica” hora koja se iz Siska preselila u Liezen. Njezina nostalgija za svojim džem’atom odnosno horom je bila glavni faktor gostovanja našeg hora što je operativno organizirao član IOM-a Suvad Selmić. 

Pored hora, u posjeti džem’atu Liezen bili su glavni imam Alem ef. Crnkić i predsjednik MIZ Sisak Edin Safić.

Alem ef. Crnkić je dan prije odnosno u petak održao hutbu u bosansko-austrijskom kulturnom centru džem’ata Wels gdje je govorio o važnosti prepoznavanja naših sposobnosti, umijeća u pomaganju drugima kroz kontekst hadisa da je najbolji musliman onaj koji najviše koristi ljudima.

Prilikom obraćanja u Liezenu Alem ef. Crnkić je naglasio važnost džem’ata koji predstavlja našu najbolju instituciju i naš “drugi” dom koji nam jamči očuvanje našeg vjerskog, nacionalnog i kulturnog identiteta. Upravo vas je džem’at i ovdje okupio, okuplja vas, vašu djecu i svi zajedno promovirate vrijednosti  vjere, kulture, tradicije i porodice. Zato čuvajte vaš džem’at i poštujte vašeg imama koji je pokretač ovakvih programa, poručio je Alem ef. Crnkić. Tijekom trajanja programa, Vijeće žena “Nahla” MIZ Sisak je imalo prezentaciju rukotvorina-unikatnih radova u obliku ukrašenih kutija-okvira za Kur’an, torbica za mekteb, mahrama i odjevnih broševa koje je naišlo na izniman prijem i zadovoljstvo. Drugi dio programa bio je ispunjen kulturno-zabavnim dijelom kroz nastup KUD-a džem’ata Liezen i vokalnog soliste narodnih pjesama i sevdalinki. Ono što nas je ugodno iznenadilo jeste razina nacionalne ljubavi, patriotizma koje je iskazano kroz gledanje nogometne utakmice između BIH i Walesa, a čiji je prijenos bio omogućen na velikom platnu u toku programa.Tako smo svjedočili veselju i radosti prilikom pobjede BIH nad Walesom, a u čijoj smo veseloj atmosferi i mi kao gosti sudjelovali.

Na kraju se predsjednik MIZ Sisak  zahvalio domaćinima na ukazanom gostoprimstvu te je uručio prigodne darove iz MIZ Sisak za predsjednika džem’ata Liezen kao i za imama Sakib ef. Zekana.