U četvrtak, 14. noći mubarek Ramazana održan je Prvi ovogodišnji džem’atski iftar koji je kao i svake godine neizostavni dio ramazanskog ambijenta i ugođaja u MIZ Sisak. Iftar je održan u paviljonu na prostoru iza mesdžida ili kako to zovemo “u džamijskoj bašči”.

Džem’atski iftari u sisačkom Medžlisu su koncipirani na način da svako od svoje kuće donese pripremljeno jelo po svom izboru i onda se sastavi džem’atska trpeza. Kroz takav način iftara se postiže nagrada svakome ko donese hranu da je “nahranio nekog od postača”, prema hadisu Božijeg Poslanika.

Na prvom ovogodišnjem džem’atskom iftaru imali smo i goste-musafire, a to je bio veleposlanik I.R.Irana u Zagrebu Mohammad Reza Sadegh u društvu supruge kao i njegovi suradnici.

Ovo je bila prva posjeta veleposlanika I.R.Iran u njegovom mandatu MIZ Sisak i želio je osjetiti ramazanski ugođaj i ambijent u našem Medžlisu.

Čestitajući mubarek Ramazan sisačkim džem’atlijama, veleposlanik je izrazio zadovoljstvo sa ramazanskim ambijentom u našem džem’atu.