Nakon posjete gradonačelnici grada Siska, muftija dr.Aziz Hasanović sa delegacijom i suradnicima posjetio je župana Sisačko-Moslavačke županije Ivana Celjaka. Bila je ovo ujedno i prva posjeta muftije novom županu SMŽ koji je primio muftiju u društvu zamjenika Mihaela Jurića i zamjenice Mirjane Olujić.

U delegaciji muftije bili su glavni imam Alem ef. Crnkić, mr.Nermin Botonjić, tajnik Mešihata i šef kabineta muftije, Edin Safić, predsjednik IOM-a MIZ Sisak i Emir Fetibegović, član MIZ Sisak.

Tokom susreta razgovarano je o tekućim aktivnostima i događanjima na području Sisačko-Moslavačke županije, a župan Celjak je upoznao delegaciju Islamske zajednice sa mnogobrojnim infrastrukturnim projektima koji se odvijajaju na području SMŽ te projekti koji se pripremaju za realizaciju.

Napravljena je retrospektiva događanja u proteklom periodu kroz okolnosti potresa u kojem je zaključeno kako je Islamska zajednica sa svojim službama na lokalnoj razini i kroz angažiranost Zirata-humanitarne udruge pružila veliki obol u olakšavanju posljedica potresa kroz pomoć potrebitima.

Župan Celjak je istaknuo kvalitetnu razinu korespodencije i suradnje sa Islamskom zajednicom te iskazao zadovoljstvo zbog skorašnjeg završetka Islamskog kulturnog centra u Sisku koji će predstavljati novu vrijednost stanovnicima Sisačko-Moslavačke županije.

Osvrnuo se i na projekte koji su u planu na području Sisak-Capraga, dijela grada gdje se nalazi budući IKC-a Sisak.

Muftija Hasanović se zahvalio županu na prijemu, razgovoru i riječima podrške te istaknuo kontinuitet kvalitetnih odnosa sa Sisačko-Moslavačkom županijom kroz cjelokupan protekli periodu u mandatu prijašnjih župana što svjedoči opredjeljenosti SMŽ da bude partner svim svojim građanima.

Muftija je upoznao župana sa detaljima završne faze izgradnje IKC-a Sisak te iskazao želju da i Sisačko-Moslavačka županija pored grada Siska bude domaćin i partner u organiziranju svečanosti otvorenja Islamskog kulturnog centra kada to bude određeno.