U utorak, 01. ožujka/marta 2022. muftija akademik Aziz ef. Hasanović posjetio je gradonačelnicu grada Siska gđu Kristinu Ikić Baniček.

Sastanku su prisustvovali suradnici gradonačelnice te glavni imam MIZ-a Sisak Alem ef. Crnkić, predsjednik IOM-a Sisak Edin Safić, tajnik Mešihata mr. Nermin Botonjić kao i član MIZ Sisak Emir Fetibegović.

Muftija je izvjestio gradonačelnicu da se radovi na Islamskom kulturnom centru Sisak privode kraju te da se očekuje i njegovo otvorenje u ovoj godini.

Zahvalio se gradonačelnici Ikić Baniček na velikoj potpori za cijelo vrijeme trajanja procesa pripreme i same izgradnje Islamskog kulturnog centra Sisak koji će biti na usluzi svim građanima Siska i onima koji će dolaziti i posjećivati Centar iz drugih krajeva.

Muftija je istaknuo da će Islamski kulturni centar Sisak, pored doprinosa u sadržajnom smislu svakako doprinijeti i arhitektonskoj vrijednosti samog kvarta u kojem se nalazi i cijelome gradu.

Gradonačelnica gđa Kristina Ikić Baniček se zahvalila muftiji na posjetu te je izrazila zadovoljstvo što se proces izgradnje bliži svome završetku i da se može razgovarati o pripremama za njegovo otvorenje.

Istaknula je odličnu suradnju koju ima i s glavnim imamom i predstavnicima Zajednice u Sisku te je izrazila spremnost za produbljenje suradnje na polju osmišljavanja programa i dodatnih sadržaja koji bi bili od koristi svim građanima.

Na kraju sastanka muftija je poklonio gradonačelnici Islamski enciklopedijski almanah i zahvalio joj se na razumijevanju i potpori. 

Preuzeto sa: www.islamska-zajednica.hr