Sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka danas je posjetio muftija Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj dr. Aziz Hasanović sa suradnicima.

Ovim posjetom najavljeno je svečano otvorenje džamije i Islamskog kulturnog centra u Sisku koje će se održati 8. rujna 2022. Svečanom otvorenju prisustvovat će najveći vjerski i državni dužnosnici Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Turske. Svoju nazočnost potvrdio je i predsjednik Republike Turske g. Recep Tayyip Erdoğan.

Otvorenjem Islamskog kulturnog centra u Sisku, Sisak se na svjetskoj kulturnoj i vjerskoj karti potvrđuje kao multikulturalno i međureligijsko središte u kojemu svi građani žive skladno i u zajedništvu.

Povodom otvorenja organiziran je bogat program, a očekuje se oko 10.000 gostiju. Svečanost otvorenja prenosit će izravno na televiziji, ali i za sve prisutne organizirat će se prijenos na velikom video zidu kako bi svi mogli sudjelovati u ovom događaju.

Ovom prilikom sisačko-moslavački župan Ivan Celjak prisutne je upoznao s brojnim projektima koji se provode na području naše županije, posebice projektima obnove i sanacije šteta uzrokovanih potresima.

www.smz.hr