U subotu, 22. ožujka 2013. delegacija Islamske zajednice u Hrvatskoj u sastavu: Nermin Botonjić, šef Kabineta muftije, Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje halal-kvalitete i Alem ef. Crnkić, glavni imam MIZ Sisak na čelu sa predsjednikom Mešihata IZ-e u Hrvatskoj, muftijom dr.sc.Aziz ef. Hasanovićem posjetila je gradilište Islamskog kulturnog centra u Grazu. Dočekali su ih predstavnici IKC Graz sa imamima i članovima Odbora ovog džem’ata. Muftija se interesirao za trenutnu fazu u građenju IKC Graz, a izvođač radova Esad Ramović  je ljubazno delegaciju IZ-e iz Hrvatske proveo gradilištom te prezentirao konture trenutnog građenja kao i buduće sadržaje koji će sačinjavati ovaj veleljepni budući Islamski kulturni centar.

Bit će to, ako Bog da, prvi Islamski kulturni centar na području R Austrije.

12. studenog  2010 godine, kupljeno je  zemljište veličine 12.000m2.  Izgradnja centra je podjeljena u četiri zasebne faze.

U prvoj fazi gradnje planirana je izgradnja džamije površine 400 muz galeriju koja će se prostirati na 200 m2. Uz džamiju je odobrena gradnja minareta visine 22 m2.

Druga faza obuhvaća izgradnju Adminitrativno-edukativnog centra. U sklopu ovog centra će se izmođu ostalog naći biblioteka, učionice, amfiteatar, informatička sala, omladinski klub, konferencijska sala i kancelarijske prostorije.

U trećoj fazi dolazi poslovni centar u kojem će se uz nekoliko manjih poslovnih prostora naći i restoran.

U završnoj, četvrtoj fazi, planirana je izgradnja dvorane za višestruku namjenu, koja će moći pokrivati kako sportske tako i kulturne manifestacije  zajednice.