U nedjelju, 06. prosinca/decembra 2020. prostorije MIZ Sisak posjetio je upravitelj Župe Pohoda BDM Sisak, vlč. Ivan Grbešić u društvu đakona Rafaela. Bila je to prva posjeta vlč.Grbešića prostorijama MIZ Sisak iako njegova korespodencija i suradnja sa gl.imamom traje već duže vremena.

Župa Pohoda BDM pokriva oko 9000 katoličkih vjernika na području Caprag-Naselja i Viktorovca i jedna je od najvećih Župa na području grada Siska.

Prigodom posjete MIZ Sisak, goste je kroz prostorije Medžlisa proveo gl.imam Alem ef. Crnkić upoznavši ih sa odlikama molitvenog prostora kao i poviješću rada i djelovanja Islamske zajednice u Sisku.

Tom prigodom razmjenjeni su i darovi domaćina i gostiju, a upravitelju Župe Pohoda BDM uručena je monografija Islamske zajednice u Sisku kroz 50 godina kontinuiteta misije.

Prigodom prve posjete, upriličena je zajednička večera i druženje sa primateljima međunarodne zaštite-azila u prostorijama MIZ Sisak, a među njima i kršćana s područja Iraka i Irana.

Zaključeno je, kako će se suradnja i zajedništvo na promicanju univerzalnih vrijednosti za dobrobit svakog čovjeka nastaviti i u budućem periodu.