Mektepska godina u MIZ Sisak zaokružena je kroz prigodnu svečanost dodjele Pohvalnica mektepskim polaznicima koji su se u toku mektepske godine pokazali znanjem, redovnošću i vladanjem ali i uloženim trudom i osvojenim prestižnim mjestima na Državnom natjecanju u Zagrebu .

U subotu, 08. lipnja 2019. svi mektepski polaznici pozvani su u MIZ Sisak kako bi zaokružili mektepsku godinu zajedničkim druženjem ali i prigodnim porukama koje je uputio glavni imam MIZ Sisak.

U svojoj poruci mektepskim polaznicima Alem ef. Crnkić je govorio o važnosti njihove veze sa Kur’anom i namazom kao sa dva najvažnija oslonca i prijatelja u njihovom životu koji, ako njih paze i čuvaju, i oni će paziti njih, čuvati ih i zaštiti u životu.

Ko voli Kur’an, voli Allaha i njega Allah voli, ljubav prema Kur’anu se najbolje pokazuje kroz njegovo često uzimanje u ruku i čitanje-učenje, Allah voli one koji vole učiti-čitati Njegov govor-bila je jedna od poruka glavnog imama.

Pored veze sa Kur’anom, naša najbolja i najsnažanija veza sa našim Stvoriteljem je kroz namaz, zato čuvajte namaz i namaz će vas čuvati, istakao je Alam ef.

Nakon održanog predavanja, muallime su pregledavajući evidenciju dolazaka-redovnosti u mekteb, pokazanog znanja ali i vladanja, izdvojili iz svake mektepske grupe po nekoliko učenika koji su zaslužili da im se dodjeli Pohvalnica i nagrada MIZ Sisak na kraju mektepske godine.

Pohvalnice sa nagradom dodjeljene su učenicima koji su ove godine sudjelovali na Državnom natjecanju iz islamskog vjeronauka kao i onima koji su osvojili prva tri mjesta na Državnom natjecanju.

Zajednička fotografija mektepskih polaznika i muallimskog kolektiva