Nakon posjete glavnog imama Državnom arhivu u Sisku prigodom čega je uručena monografija “Islamska zajednica u Sisku kroz 50 godina kontinuiteta misije”, u uzvratnoj posjeti Medžlisu Sisak bio je dr.sc.Tomislav Škrbić, arhivist-specijalist i voditelj Odjela za zaštitu arhivskog i registraturnog gradiva izvan arhiva pri Državnom arhivu u Sisku koji je želio pogledati arhivu Islamske zajednice u Sisku te dati određene naputke i smjernice za njezino kvalitetnije i dugotrajnije čuvanje.

Kroz razgovor je donešen zaključak da se u narednom periodu dostavi popis građe odnosno popis arhive Islamske zajednice u Sisku Državnom arhivu u Sisku kako bi informacije o arhivi Isl.zajednice bile sastavni dio baze podataka Državnog arhiva i ujedno poveznica za svu arhivu i građu o muslimanima Siska i okolice u kontekstu znanstvenog istraživanja.

Dr.sc. Tomislav Škrbić je nedavno preuzeo i funkciju predsjednika Ogranka Matice Hrvatske te je uručio primjerak časopisa za književnost, kulturu i znanost “Riječi”.