U petak, 02. prosinca 2022. u OŠ Štefanje održan je integrirani dan za učenike od petog do osmog razreda pod nazivom ‘Blagdanski običaji velikih svjetskih religija’.

Glavni imam MIZ Sisak Alem-ef. Crnkić je na poziv OŠ Štefanje održao predavanje o islamu i prezentaciju blagdana u islamu u sklopu integriranog dana u ovoj školi koja je od Siska udaljena oko 70 km.

Tako su učenici iz prve ruke mogli naučiti o pravoslavlju, islamu i katoličanstvu od paroha Dragana Topića, imama Alema Crnkića iz islamske zajednice u Sisku i velečasnog Mireka Hrvojića.

-Ovo je prvo predavanje u vezi religija u sklopu integriranog dana za učenike od petog do osmog razreda. Ovo je prvi put da je tematika tako specifična. Osim našeg katoličkog svećenika pozvali smo pravoslavnog i muslimanskog. Naš svećenik Mirek Hrvojić nam je bio glavni pomogač da pozovemo naše uvažene goste. Mislim da trebamo i ostale religije približiti našim učenicima i naglasak staviti na toleranciju i međusobno poštivanje – rekla je ravnateljica Osnovne škole Štefanje Vesna Pavlinec-Kolarić.

(preuzeto sa web stranice klikni.hr)