Na poziv Medžlisa Islamske zajednice Sisak 23. oktobra 2022. Hor Medrese „Reis Džemaludin-ef. Čaušević“ gostovao je na mevluskoj svečanosti u novoizgrađenom Islamskom centru u Sisku. Tom prilikom u saradnji s MIZ Sisak Medresa je organizirala cjelodnevni izlet gdje su pored članova hora u ovo posjetu išli i članovi Vijeća učenika kao i pomoćno osoblje škole.

Nakon dolaska u Sisak zajednički smo obavili podne-namaz te u pratnji naših vrijednih domaćina na čelu s Alem-ef. Crnkićem obišli Islamski centar i upoznali se s raznolikim sadžajima koje ovaj veleljepni objekat nudi. Po obilasku u restoranu Centra upriličen je ručak nakon čega smo se zaputili u obilazak grada Siska.

Poslije šetnje i obilaska grada vratili smo se u Islamski centar gdje je nakon akšam-namaza održan mevludski program koji je održao naš Hor na čelu s prof. Harunom Pajićem, dok je prigodno predavanje održao prof. Enes-ef. Ljubijankić koji je u ime Medrese poselamio sve džematlije i čestitao im na završetku ovog vrijednog projekta. Tokom svog predavanja prof. Ljubijankić osvrnuo se na odnos ashaba prema Poslaniku, a.s., potaknuvši zapitanost kod svih prisutnih u kojoj mjeri mi vjerujemo Muhammedu, a.s., kazavši kako nam je on najbolji savjetnik i najdraže Allahovo, dž.š., stvorenje.

Alem-ef. Crnkić se iskreno zahvalio gostima što su došli kako bi održali prvi mevludski program nakon otvorenja centra. Po završetku programa i klanjanja jacija-namaza upriličeno je druženje s džematlijama u restoranu centra nakon čega smo se sretni i zadovoljni pod dojmom bratske povezanosti i srdačnog gostoprimstva zaputili nazad u Cazin.

Izvor: medresa-cazin.ba