Oskar znanja je najveće priznanje i nagrada za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, a koje već 15 godina dodjeljuje Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija najboljim učenicima koji su osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima u Hrvatskoj.

Ove godine, među petero dobitnika Oskara znanja iz islamske zajednice u Hrvatskoj je naš Harun Škorić,učenik 6. razreda O.Š.Braća Bobetko iz Siska za osvojeno prvo mjesto na državnom  natjecanju iz islamskog vjeronauka  kao i njegova mentorica Amila Škorić. Svečanost dodjele Oskara znanja najuspješnijim učenicima u Hrvatskoj održana je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 28. lipnja 2019. godine.

Nakon svečanosti dodjele Oskara znanja, naše najuspješnije učenike i mentore primio je i muftija dr. Aziz ef. Hasanović. 

Među državnim prvacima bili su najbolji polaznici islamskog vjeronauka, prvaci državnog natjecanja, zajedno sa svojim mentorima:

Adna Gračić iz Rijeke s m. Besimom Đikić

Harun Škorić iz Siska s m. Amilom Škorić

Hanan Al Issa iz Zagreba s Mersad ef. Kreštićem    

Ali Alili iz Zagreba s m. Lamijom Alili

Medina Salihović iz Zadra s Ćamil ef. Bašićem  

Dobitnici Oskara znanja iz Islamske zajednice u Hrvatskoj
Harun Škorić sa Oskarom znanja