U periodu 25. do 28. 03. glavni imam MIZ Sisak Alem ef. Crnkić boravio je u posjeti džematu Paris.

Prijateljstvo sa džem’atlijama džem’ata Paris datira još od 2002. godine kada je Alem ef. Crnkić boravio u ovom džema’tu u svojstvu ramazanskog imama-softe kao student IV godine Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu po nalogu Ureda za Dijasporu Rijaseta Islamske zajednice u BIH.

Domaćin posjete bila je obitelj Šefadila Ličine koji obnaša funkciju predsjednika džem’ata Paris kao i imam džem’ata Paris Abduselam ef. Fetić koji je bio svakodnveno na usluzi gostima u periodu boravka u Parisu.

Tijekom dvije večeri Alem ef. se susretao sa džem’atlijama džem’ata Paris u prostorijama džem’ata, a prvu večer u posjeti džem’atu Paris bili su članovi i rukovodstvo Centra za humanitarni rad “Hajrat” iz Sandžaka na čelu sa direktorom ove ustanove Mirsad ef. Bećirovićem.

S tim u vezi, Mirsad ef. je pokazao jednu iznimno plemenitu i bratsku gestu kroz prenamjenu svih priloga koje su džem’atlije džem’ata Paris planirali dati za potrebe “Hajrata” kroz davanje za projekat izgradnje Islamskog kulturnog centra u Sisku.

Sljedeću večer u džem’atu Paris Alem ef. je nakon klanjanja akšam-namaza održao predavanje i predstavio projekat izgradnje džamije i Islamskog kulturnog centra u Sisku kroz hodogram aktivnosti i dinamiku radova.

Džem’atlije džem’ata Paris su sa posebnom pažnjom i zainteresiranošću pratile izlaganje, a te večeri je prikazan i dokumentarac Al Jazzere Balkans “Živjeti islam-Hrvatska” kroz epizodu portretiranja djelovanja Islamske zajednice u Sisku.

Nakon jacije-namaza, prisutnim ženama prezentaciju aktivnosti Vijeća žena MIZ Sisak-Nahla” predstavila je m. Ilvana Crnkić, a žene džem’ata Paris pokazale su interes da se više povežu sa ženama iz Vijeća žena MIZ Sisak “Nahla”.

Posebne riječi  uputio je imam Abduselam ef. Fetić naglasivši kako je Alem ef. i imam džem’ata Paris koji se ugradio u njegov razvoj, a Šefadil Ličina, predsjednik džem’ata naglasio je kako je džem’at Paris uz ovaj projekat što se kasnije potvrdilo respektabilnim prilozima prisutnih džem’atlija.

Koristimo priliku da se zahvalimo džem’atu Paris na ukazanom gostoprimstvu, bratskoj podršci na čelu sa imamom Abduselam ef. Fetićem i predsjednikom Šefadilom Ličinom uz dovu Gospodaru da im bude na pomoći u realizaciji svih plemenitih namjera u njihovom džem’atu.