Divna reakcija Siščana na inicijativu naše sugrađanke Brankice Iris o prikupljanju sredstava za pomoć potresom pogođenom području Turske i Sirije rezultirala je odličnim odazivom i posječenošću prodajne izložbe slika „Cvijet iz kamena“ koja se održala ovoga ponedjeljka u Odjelu za odrasle sisačke knjižnice.

U svega nekoliko minuta sve su se slike prodale. Siščani su pokazali veliko srce, uvaženi gosti zahvalili Brankici Iris na ovoj plemenitoj akciji, a mnogi joj posjetitelji uz doc. dr. sc. Svetlanu Novaković, koja joj je pružila stručnu podršku u postavu izložbe i pripremi kataloga, zaželjeli još puno ovakvih kreativnih likovnih radova koji svojom toplinom doista mogu povezati ljude iz najrazličitijih zemalja i kultura.

Izložbi su prisustvovali Fatih Mahdum, koordinator edukacije u Turskom kulturnom centru u Zagrebu, Emir Fetibegović, ispred Grada Siska i Alem ef. Crnkić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sisak kojima zahvaljujemo na suradnji i podršci u provedbi ove akcije.Izložbu Brankice Iris „Cvijet iz kamena“ možete pogledati u izložbenom prostoru Odjela za odrasle sisačke knjižnice do 2. lipnja kada će slike preuzeti njihovi novi vlasnici, a sve prikupljene donacije poslat će se potresom pogođenoj Turskoj i Siriji.