Naš džemat i Medžlis postao je bogatiji, ljepši i brojniji sa novim članom, našom ELIF, prvom u gradu Sisku sa takvim imenom koje asocira na prvo slovo arapske abecede ali i prvo slovo u imenu Uzvišenog Stvoritelja. Ime ELIF češće je u područjima sa turskim stanovništvom iako je njezino značenje “ljubazna, prijatna”…

Upravo je svoje ime na najljepši način opravdala i ELIF, kćerka Ibrahima i Šeherzade Habib koja je u utorak, baš na 7. dan od rođenja bila “ljubazna i prijatna” prema Alem ef. Crnkiću da joj prouči ezan na desno uho i ikamet na lijevo uho, da je prozove njezinim imenom i na kraju u prisustvu njezinih roditelja i ponosne majke-nane Safije-hanume prouči hajr dovu za njezin hajirli život ali i dovu na akika-kurban kojeg su roditelji žrtvovali isti dan dijeleći ga potrebitima.

Radost u porodici Habib se osjeti zbog dugo iščekivanog “novog” člana obitelji, ali pomalo sjeta i tuga za rahmetli Džemalom koji po Božijoj odredbi nije dočekao da na ovozemnom svijetu ugleda i zaljulja svoje prvo unuče.

Tim povodom sjetili smo se rahmetli Džemala, nekadašnjeg predsjednika Izvršnog odbora Medžlisa Sisak učenjem sure Ja-sin i dove da mu se Gospodar smiluje i podari rahmet i magfiret.

Čestitamo Ibrahimu i Šeherzadi sa dovom da njihovoj i našoj ELIF podari zdravlja, svako dobro, da bude pokorna Gospodaru, poslušna svojim roditeljima, a rahmetli Džemalu lijepi Džennet.