U godini kada se počeo u stvarnosti  obistinjavati višegeneracijski san kroz izgradnju džamije i Islamskog kulturnog centra u Sisku, bolji, ljepši i “potrebniji” događaj koji može korespondirati uz izgradnju džamije ne može biti od rođenja djeteta u našem džem’atu/Zajednici, posebno kada se rodi dijete u obitelji koja je odana svojoj Zajednici, svojim vrijednostima onda smo kao džem’at/Zajednica i mi sretni jer smo obogaćeni novim članom.

Novi i najmlađi član naše Zajednice/džem’ata zove se VEDAD, sin Armina i Medine Selmić iz Siska. Zaista neznamo da li uopće u Sisku imamo VEDADA, pa ćemo biti slobodni i hrabri izjaviti da je ovo “naš prvi VEDAD” kojeg poznajemo.

Naš Vedad i naš budući Islamski kulturni centar imaju mnogo toga zajedničkog:  “rođeni” su u istoj godini, zajedno rastu i napreduju svakim danom i ono što ostavljamo za kraj, kao “šećer na kraju”, a što im je posebno zajedničko jeste značenje Vedadovog imena čije će se kvalitete, vrijednosti “isijavati” i kroz budući Islamski kulturni centar, a to je ljubav, naklonost (prema svim dobrim ljudima), prijateljstvo…

Dragi Vedade, želimo ti da značenje tvoga imena budu tvoje životne kvalitete.

Mladi roditelji nisu mnogo čekali već su 14.dan po rođenju djeteta u krugu svoje uže obitelji i rodbine organizirali proslavu rođenja djeteta kroz AKIKU, čin zahvalnosti Uzvišenom i blagoslova uz učenje ezana na uho djeteta i prigodne dove na akiku-kurban koji je žrtvovan kao i na nadjevanje imena djetetu.

Imam u mirovini Fuad ef. Karaga je proučio ezan VEDADU i prigodnu dovu zbog nemogućnosti glavnog imama, ali ništa nije slučajno pa ni učenje Fuada ef. Karage koji je u kontinuitetu baš ovoj obitelji sve životne najvažnije događaje popratio od sklapanja braka Arminovih roditelja, preko sklapanja braka Armina i Medine pa do učenja ezana njihovom prvorođenom djetetu, tako ćemo se izraziti sa nadom, željom i dovom da ovo bude početak potomstva u obitelji Selmić.

ČESTITAMO RODITELJIMA I MOLIMO ALLAHA DŽ.Š. DA VAM PODARI UMIJEĆA I USPJEHA U ODGOJU VEDADA.