“S NUROM U SRCU“ naziv je svečanosti koja se pod pokroviteljstvom sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel održala u prigodi 8. obljetnice od rada i djelovanja bošnjačkog kulturno-umjetničkog društva „Nur“ Sisak, u petak, 30. kolovoza 2013. godine u domu INA Rafinerije Sisak.

Čuvari bošnjačke tradicije, sisački “Nurovci” u goste su pozvali KUD “Sanske bisere” iz Sanskog mosta koji su imali bogat i zanimljiv repertoar bošnjačkih igara,  svirao im je i pjevao i mladi Siščanin Pavao Anić, a u programu su sudjelovali i Jasmin Novljaković i Enes Kišević, najprije govoreći proslavljenu “Modru rijeku” Maka Dizdara, a kasnije i Kiševićeve stihove. Program je vodila Karmen Valenta.

„Puno ljubavi, želje i jedne pozitivne energije je dovelo do stvaranja NUR-a ali i do ovog osmog rođendana. Poštovati svoju tradiciju, kulturu i običaje mogu samo dobri ljudi, a oni koji toliko vole svoje znaju cijeniti i tuđe. Zato sam ponosna što sam vaša županica”, rekla je sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel.

Predsjednik NUR-a prof. Zijad Fuka uručio je županici zahvalnicu za dosadašnju podršku i suradnju. 

Bogat kulturno-umjetnički program posebno su obogatili sami “Nurovci” koji su kroz prigodnu retrospektivu prezentirali publici splet koreografija koje su u proteklih osam godina uvježbavali pod stručnim vodstvom koreografa Ibrahima Čatakovića koji je od prvog predsjednika prof. Agana Velića primio posebno priznanje.

Pored predstavnika gradskih i županijskih vlasti, svečanosti 8. obljetnice BKUD “Nur” prisustvovao je općinski načelnik Sanskog Mosta prim.dr. Mustafa Avdagić.

REDAKCIJA WEB STRANICE ČESTITA “NUROVCIMA” 8.ROĐENDAN SA ŽELJOM ZA DALJNI USPJEH.